8.6.13

TV-peli Tiedä ja voita


Nelonen-, LIV ja Jim-kanavilla pyörii tänäänkin ohjelma "LIVE: Tiedä ja Voita". Ohjelmatiedoissa on kuvaus ohjelmasta seuraavasti:

"Suora lähetys NYT PÄÄLLÄ! Jos tiedät oikean vastauksen sinulla on iso voittomahdollisuus."

Onko tässä laillinen huijaus vai reilu TV-peli?
Etsi kuvasta eriävät kuvat, jos tiedät oikean vastauksen soita ruudussa näkyvään numeroon, kerrotaan ohjelmassa. Tosin sitä ei kerrota ääneen että kun soitat numeroon, siellä ei kysytä ruudulla näkyvistä kuvista, vaan esimerkiksi tämä kysymys: "Näyttelikö Brad Pitt Pulp fiction -elokuvassa?"  ( Internet Movie Database ja lyhyt googletus kertoo että ei näytellyt) Vastaamme siis "ei", joka onkin kilpailujärjestäjän mukaan väärä vastaus.

"Jos tiedät oikean vastauksen sinulla on iso voittomahdollisuus." - Näyttääkin siis siltä että voittomahdollisuus on varsin pieni, koska puhelimessa ei ensinnäkään kysytä mitä ruudulla esitetään ja toiseksi jos tiedät että Brad Pitt ei näytellyt Pulp fiction -elokuvassa, mahdollisuutesi voittaa yhtään mitään on tasan nolla.

Nelonen media pesee kätensä tästä ilmeisesti seuraavalla tiedolla, joka löytyy Tiedä ja voita -sivustosta:
"Nelonen Media on TV-yhtiö, joka esittää ohjelman jaksot Nelonen, LIV ja JIM televisiokanavilla. Nelonen Media ei ole kilpailun tuottaja, tekninen järjestäjä tai palkintojen maksaja."

tiedajavoita.com, jonka sivuston osoite ja sähköpostiosoite esitetään ohjelmassa, on rekiströity seuraavalla tiedolla: "EsoTV Hungary LTD"

Ohjelmassa on puhelinnumero 0700 03355, johon soittaminen maksaa 1,92€/puhelu + pvm. Numeroa ylläpitää Elisa Links Oy, se on osa Elisa Oyj konsernia.21 kommenttia:

Tero Koskinen kirjoitti...

Entä sitten kolmio ja tulitikku tehtävät? Joskus tekijöiden vastaus on mitä monimutkaisempi, kuin mitä itse kilpailija saa vastaukseksi.

Juha Anttila kirjoitti...

miten tämmöstä huijausta voidaan sallia pyöritettävän!!!??

katselin 24.6.klo 9:20 päättynyttä autonmerkki kyselyä. Ruudussa olevissa kirjaimissa oli apostrofeja siten ettei niitä laskettu kuten esim kìa.
oikeat vastaukset olivat
ARO
ASL
HSV
jotka kyllä oli auton merkkejä
mutta tämän kyselyn idea oli se että sinne soitti ja vastaili väärin monet jotka ei huomannut heittomerkkeja.
outoa että tällaista sallitaan

Taustapiru kirjoitti...

Juuri äsken siellä oli sydän tehtävä, jossa sydänten määrä piti laskea. Sydämiä oli yhteensä 60 kpl ja oikein vastanneita oli mielestäni yksi lisäkseni ja 450€ oli pottina jaettava oikein vastanneiden kesken. Eipä rahoja kuulu eikä näy. Pienehköstä summasta kuitenkin kyse noin tv-ohjelman budjetilla ajateltuna. Sen sijaan että rahat luovuttaisivat keksivät he lukemaksi 172 ja sanoivat ettei yhtään voittajaa ollut!!! Haluaisimpa nähdälaskentatavan jolla tuo summa sydämistä saadaan aikaan! Juontaja oli vähintään yhtä hämmästyneen näköinen sanoessaan ettei voittajia löytynyt. Vittu mitä kusetusta!! Rahat tänne saatana!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Nina kirjoitti...

Soitin äsken pojan "painostuksesta". Kysymys oli, että kerro joku Suomen kaupunki, jossa on 4kpl I-kirjaimia.

Puhelimessa kysyttiin; Onko Thaimaa Suomea pinta-alaltaan isompi maa. No vastasin "on", ja automaati vastasi OIKEIN. Tämän jälkeen automaatti sanoi, "Paranna mahdollisuuksiasi ja soita uudelleen", ja PUHELU KATKAISTIIN.
Että tosi kusetusta...

Nina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tedina1 kirjoitti...

HUIJAUSTA ja todella väärin monia kohtaan. Ei vanhemmilla puhelimilla tai hitaimmilla sormilla ehdi koskaan nopeaan aikaan. Aina sanotaan, että joku oli nopeampi vaikka painoin heti. Eikä saisi olla muita kysymyksiä edessä, koska siitä ei pelissä ole näkyvää kysymystä. Facebookkiin laitan eteenpäin tämän huijauksen.

teemu kirjoitti...

oikeata vastausta ei hyväksytä suorassa lähetyksessä vaan peli jatkuu seuraavana päivänä, säännöissä ei sanota että summa jaetaan oikein vastanneiden kesken. kuka tietää mitä kukakin on aikonut vastata?

Hannu kirjoitti...

Tosi kusetusta. Ja todella pahanlaatuista semmoista. Tosi rikollista toimintaa Hitto kun tuntuu pahalta. Tämä olisi minun mielestäni selvästi poliisi juttu.

Hannu kirjoitti...

Ohjelmassa on puhelinnumero 0700 03355, johon soittaminen maksaa 1,92€/puhelu + pvm. Numeroa ylläpitää Elisa Links Oy, se on osa Elisa Oyj konsernia.

Kari Ali-Yrkkö kirjoitti...

Tosi kusetusta, puhelinkysymyksen ja oikean vastauksen jälkeen puhelu katkeaa (ei varmaankaan laskutus katkea)

Unknown kirjoitti...

Entä tämä kun ohjelmassa jaetaan "1700e" ja kun on jyrki sukulan vuoro astua ruutuun, väitetään ettei soittajia ollut ja lähetys katkeaa? Mistä tiedän että soittajia oli kyllä; soitin piruuttani itse! Ja soittaessa vastaajan vastaus meni jotakuinkin näin " loistavaa, olet uskomattoman lähellä voittoa, soita uudelleen! "
No, en soittanut uudelleen

Unknown kirjoitti...

Entä tämä kun ohjelmassa jaetaan "1700e" ja kun on jyrki sukulan vuoro astua ruutuun, väitetään ettei soittajia ollut ja lähetys katkeaa? Mistä tiedän että soittajia oli kyllä; soitin piruuttani itse! Ja soittaessa vastaajan vastaus meni jotakuinkin näin " loistavaa, olet uskomattoman lähellä voittoa, soita uudelleen! "
No, en soittanut uudelleen

Sari Saarinen kirjoitti...

Ohjelmassa ei tosiaan kerrota, että ensin tulee yleissivistystä tai humusivistystä testaavia kysymyksiä jotka karsivat tv lähetykseen pääsevät. Ja tästä karsinnasta jo maksat. Kusetukselta se tuntui. Ikävä maku jäi. Ja sitte taas ku et muista ni sama juttu. Paljo soittelee sinne vanhat ihmiset, mites heidän kanssa sitten.
Tuo on rahastusta. Ja ihmettelen onko lailista. Kyseenalaistan sen. Ja sitte vielä tuo, että potti jaetaan... oho. Mistä tuo tieto. Ei reilu peli. Adressilla rahat takas tai sitte eduskuntaa valvomaan. Eihä markkinointi saa lain mukaan myydä tuotetta joka ei vastaa informaatiota. Eikö tämä ole sama asia. Sama ku mainos lupaisi: osta tätä tuotetta nii nuorrut 10 vuotta. Eikö niin!
Markkinoinnin on oltava rehellistä. Myös julkkis, eli sekö hämää muuten niinkö joskus 200 v. sitte ku huudellaan jostain tuutista julkisesti niin tästä syystä ei uskalleta valittaa tällöin?. Kuriin ja ohjelmaan ensin teksti esiin tai liukumaan ohjelman viereen jonnein. Muute metki kyllä keksimme kaikki laitomat keinot rikastua, eikö niin? ei kyllä kiinnosta mutta. Tuollon näytetään kyllä mielestäni koko kansalle, ettei lain ole tarkoitus pitää. Turha yrittää sitten estellä ihisten ansainta tapoja, harmaata taloutta myöten. Markkinointi vastaavasti jos vertaan kun on asialllinen myyjä toimii kuite nii, että lopuksi heidän on sanottava kestotilaus... ja että sen voi peruuttaa muutoin lehti tulee jatkuvasti. Vaikka saakin sen tietyn määrän lehtiä pilkkahintaan, huom. alkuksi . sitte jatkuisi automaattisesti kestotilauksena. Tässä on kuitenkin huomattava ero, ettei asiakasta laskuteta siitä, että hänelle soitetaan ja tällä kerättäisi rahaa. Eikö asia ole suoraan verrannollinen tähän. Mielestäni on. Tällähän saadaan puhelinyhtiöiden kautta laskutettua asiakkailta rahat. Suurimmalta osalta soittajista. siitä sitte palkat ja nuo harvat voitot mitä soittajat tavoittelevat. Mitkä ovatkaan perustajien ja myös valitan puhelinyhtiöiden provikat. Eli kyllä tämä on valvottava oikeuden mukaisesti. Valvotaanhan lottokin. Eikö kuuluisi myös valvoa ettei lottoa kansan rahoja.
- Santra

huiJARIenmaailma kirjoitti...

Jaahas, että vastaustani `Lyon EI ole Ranskan pääkaupunki`EI YMMÄRRETTY (niin sanoi mairea ääni)ja puhelu katkaistiin!!!!!!!!!!!!!!! Ja tuo kaupungin nimi `Lyon`äännettiin vielä englantilaisittain, voi rähmä!!!!!!!!!!!!!!

Enskuli kirjoitti...

Eniten tuossa ihmetyttää se että voittajissa on paljon iäkkäämpiä naisia ja vastaamaan pitäisi päästä niiden, jotka vastaa esikysymyksiin oikein nopeimmin. Iäkkäät naisetko on muka reflekseiltään nopeimpia???
Oliskohan sillä mitään tekemistä voittamisen kanssa, että mitä operaattoria tai millaista puhelinta käyttää???
Itse en ole onnistunut pääsemään vastaamaan varsinaiseen kysymykseen kertaakaan, muutenhan olisinkin jo voittanut, koska varsinaiset kysymykset on lapsellisen helppoja!

T: Enskuli

Rauno Rassi kirjoitti...

Tänään (24.7.) haettiin automerkkejä. Kirjekuoressa "oikea" vastaus olisi ollut Radia. Tietenkään kukaan ei sitä tiennyt - siitä yksinkertaisesta syystä, että semmoista automerkkiä ei ole! Silkkaa huijausta!!!

Unknown kirjoitti...

voin sanoa että tämä ei mee kai hyväntekäisyyteen ja vaikkaq ne mokaa ei halua myöntää ja tätä ja minun viestiä ei ehkä jää jäälki minä talennan,olin yhteydesssä kuluttajaan minuun hyvään saianajajaan ehkä kaikki jokka on painanut sinne rahaa ei sitä pysty todistaan t mika

Unknown kirjoitti...

kirjotan pikkasen vie pieni g korjaus virhe ny vapaalla ja onnenarpaa totta kai...

Unknown kirjoitti...

radia on rario merkki!!
rahat takas kaikille jokka osallistu,säästäkää laskut elisalta ja kuluttajalle ilmotus ja sen jälkeen oikeuteen ja asianajaja messiin!!

ersu kirjoitti...

Kysytään automerkki, annetaan melkein kaikki aakkoset, juontaja sitä mieltä, ettei näistä saa enää montaa automerkki, totuus on että noista saa suunnilleen kaikki merkit, oikea vastaus lienee sellainen merkki mitä ei edes Suomessa myydä, aika kusetusta, mut kyllä tuota Iidaa voi katella