3.5.13

Suomen Verkkoviestintäkeskus (SVVK)
SVVK Suomen Verkkoviestintäkeskus Oy on ollut jo vuosia esillä.

Tamperelainen liikemies (Jukka Tapani Mansikka) sai kahden ja puolen vuoden ehdottoman vankeustuomion käräjäoikeudessa viime kuussa.

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan miehen rikoskokonaisuudet ovat törkeitä petoksia.

Vankeusrangaistuksen lisäksi oikeus määräsi miehen liiketoimintakieltoon kolmeksi vuodeksi. Vahingonkorvauksia rikoksen uhreiksi joutuneille henkilöille ja yrityksille kertyy noin 2,6 miljoonaa euroa.

Oikeudessa korvauksia vaati lähes 1 500 tyytymätöntä asiakasta.


YTJ-tietopalvelun mukaan SVVK Suomen Verkkoviestintäkeskus Oy:
Ennakkoperintärekisteri loppupvm 29.02.2012 
Arvonlisäverovelvollisuus loppupvm 30.11.2012 
Työnantajarekisteri loppupvm 31.12.2012

Nähtävästi toimintaa on ajettu jo alas viime vuoden lopulla. Yhä toimivilla Internet-sivuillaan Verkkoviestintäkeskus tiedottaa "Faksinumeromme on poistunut käytöstä 31.12.2012."
Sivuilla markkinoidaan edelleen SVVK Focus -palvelua hintaan 395 € + alv.

Omassa mainonnassaan Suomen Verkkoviestintäkeskus esiintyi hyvänä toimijana, internet-asiantuntijana, jonka avulla pääsee eroon Directa Oy:n toiminnasta ja muista hämäristä yrityshakemistoista.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

SVVK Suomen Verkkoviestintäkeskukseen liittyvä oikeusprosessi on tullut päätökseen, ja Turun hovioikeus on hylännyt Verkkoviestintäkeskukseen kohdistetut syytteet. SVVK:n tarjoamat palvelut todettiin hovioikeudessa tehokkaiksi ja koko toimintakonsepti päteväksi ja lainvoimaiseksi.

SVVK Suomen Verkkoviestintäkeskus on tarjonnut vuodesta 2008 lähtien asiakasyrityksilleen pal-velua, jossa SVVK ja asiakasyritys valitsevat yhteistyössä asiakkaan markkinoinnin kannalta toimi-vimmat näkyvyyspalvelut. Jos asiakasyritys katsoo hakemisto- tai numeropalveluyrityksen kanssa tekemänsä sopimuksen oman liiketoimintansa kannalta tarpeettomaksi, asiakasyritys valtuuttaa SVVK:n välittämään irtisanomisilmoituksen hakemistoyritykselle. SVVK ilmaisee asiakkaan tahtoti-lan näkyvyyspalveluyrityksille saamansa kirjallisen valtuutuksen nojalla.

On itsestäänselvyys, että SVVK:n toimintakonsepti on ristiriidassa hakemisto- ja näkyvyyspalvelui-den omien kaupallisten intressien kanssa, ja saattaa tästä syystä aiheuttaa tarpeettomia ylilyöntejä hakemistopalvelujen yrittäessä pitää kiinni asiakkaistaan viimeiseen asti.

Hovioikeuden päätöksen perusteella on kuitenkin selvää, että näkyvyyspalveluiden irtisanominen valtakirjavaltuutuksen nojalla on juridisesti pätevä ja tehokas tapa karsia asiakkaille tarpeettomia näkyvyyspalvelusopimuksia. Muutoinkin SVVK:n palvelumalli todettiin oikeudessa kiistattomaksi, mistä kertoo myös asiakasyritysten tyytyväisyys tuotettuja palveluita kohtaan.

Onkin kaikkien osapuolten ja ennen kaikkea asiakkaidemme etu, että SVVK:n palvelukonseptin lainvoimaisuus on todennettu nyt myös hovioikeuden toimesta, ja näin ollen toimintaamme liittyvät kyseenalaistukset on todettu aiheettomiksi.


Hovioikeuden päätöksen uutisointiin liittyen SVVK haluaa lisäksi oikaista virheellisiä tietoja, joiden mukaan yrityksen päättäjänä toimisi Jukka Tapani Mansikka. SVVK korostaa, että kyseinen henkilö ei ole ollut päättävässä asemassa yrityksessä, eikä tekemisissä SVVK:n toiminnan kanssa muutoin kuin konsulttina yrityksen perustamisvaiheessa.